Verwijder Adware & Spyware

Verwijder Adware & Spyware

Het internet zit vol met minder leuke dingen. Naast virussen worden er ook Adware en Spyware op uw computer geïnstalleerd.

Kenmerken

- Enorm veel pop-ups, zelfs met pop-up blokker actief.
- Veel reclame op webpagina's, wat er eigenlijk niet op staat.
- Een startpagina dat niet te veranderen is.
- Een extra zoekbalk in beeld, die niet te uninstallen is.
- Veel meldingen om spyware te verwijderen.
- Wachtwoorden die plotseling veranderen.

Dit en veel meer, maakt het surfen op het internet niet leuk. De programma's zijn niet tot nauwlijks te verwijderen, en uw computer wordt er alleen maar trager van. Hieronder zit u wat tips en downloads die u kunnen helpen om dit te verwijderen. Het is wel raadzaam een backup van uw computer te maken, als u daarvoor de software heeeft.


Hoe verklein ik de kans op een installatie van spyware/adware?
Voorkomen is niet altijd mogelijk, maar u kunt de kans wel verkleinen. Blijf bijvoorbeeld van illegale downloads weg. Installeer geen uitwisselingsprogramma, en download alleen van betrouwbare site's. Ook bij het installeren van scanners moet u niet al te vlug zijn. Er zijn vele scanners die namelijk ook spyware/adware installeren.

Welke scanners kan ik dan wel installeren?
Hieronder ziet u een lijstje met scanners waarbij zeker is dat deze van goede afkomst zijn. Ze zijn o.a. door Microsoft aanbevolen te gebruiken.

Windows Defender
Sinds kort biedt Microsoft zelf ook een programma aan, waarmee u zich kunt beveiligen tegen spyware, adware en ongewenste veranderingen in uw browser. Eerder stond dit programma bekend als Windows Antispyware, en scoorde het als beste in een test van de consumentenbond. Het is niet alleen een scanner, maar houdt uw computer de gehele tijd in de gaten. Een zeer aanbevolen installatie dus.

Lavasoft Ad-Aware SE
Een ander goed programma is Ad-Aware. Hiermee kunt u uw computer gemakkelijk scannen op adware en spyware.

Spybot Search & Destroy
Als een extra scanner is Spybot Search & Destroy een goede aanvulling. Dit programma scant niet uw hele computer, door elk aanwezig bestand te scannen, maar zoekt gericht op bekende spyware bestanden en infecties. Zo heeft u een vlugge scanner, wat samen met Ad-Aware en Windows Defender een goed pakket maakt voor veilige computer.

Gebruikt u Windows Vista? Windows Defender is al geinstalleerd op uw computer. Typ windows defender in het startmenu om het programma te openen.

 


Heeft u opmerkingen over de bovenstaande informatie, of heeft u zelf interessante informatie voor op deze pagina en/of site? Laat het ons weten door een berichtje te sturen naar info@peterssitje.nl. Uw informatie zal kort daarna zichtbaar worden op deze site.