IE7 Internet Explorer 7

Binnenkort verschijnt hier een overzicht van de nieuwe functies van Internet Explorer 8, die in Maart gelanceerd zal worden.


Na enkele jaren heeft Microsoft dan eindelijk met een nieuwe Internet Explorer gelanceerd, met de versie 7.
De meest gebruikte browser zal ondertussen Windows Update uitgebracht worden. Waarschijnlijk heeft u al een melding gehad om deze te installeren. Maar wat is er nieuw, waarom moest ik overstappen en hoe werkt het?


Een nieuwe layout
De browser krijgt een geheel nieuw uiterlijk waarbij de nieuwe functies gebruikt konden worden. Voor vele zal dit even wennen zijn, want de grote knoppenbalk, is weg. Hier ziet u het verschil:

ie6
Dit is Internet Explorer 6, zoals u bent gewend.


Dit is Internet Explorer 7, het nieuwe uiterlijk

Hoe werkt de nieuwe layout?
Het grotendeel van de werking is hetzelfde gebleven. Zo kunt u het huisje klikken om naar de startpagina te gaan. Het print knopje gebruiken om te printen. En het sterretje gebruiken om bij de favorieten te komen.

Het grote verschil zit het in de tab-surfen. Onder de adresbalk ziet u de titel van de huidige site nog een keer. De knop ernaast maakt het mogelijk een extra tab aan te maken, waarmee u dus meerdere webpagina's in 1 venster kunt bezoeken. Zo kunt u gemakkelijk wisselen van website's, en zelfs een overzicht van alle geopende pagina's bekijken. Zo krijgt u een overzichtelijkere manier van al uw webpagina's, en wordt het niet meer rommelig in het startmenu.

Ook vind u naast de adresbalk een zoekbalk. Hiermee kunt u met uw favoriete zoekmachine gaan zoeken. Samen met de tab functie wordt zoeken dan nog makkelijk want u kunt bijvoorbeeld doormiddel van de scrolknop, klikken om de geklikte zoekmachine resultaten in een nieuwe tab te openen.


Extra beveiliging met de phising filter
Nadat spam berichten niet meer werkten zijn de spammers overgestapt naar een nieuwe methode. Fraudeur e-mail en websites. Ook bekend als phising. De e-mailtjes en website's doen zich voor als bankier website's zoals PayPal, maar ook Nederlandse banken. De phising filter helpt u om deze website's te herkennen en te blokkeren.

Merkt u zelf dat u op een verkeerde website zit, dan kunt u dat melden aan Microsoft binnen enkele tellen. Microsoft controleerd vervoglens of uw melding klopt, en zal dit vervolgens wel of niet blokkeren.


Nieuwe printmogelijkheden
Een van de krachtigste verbeterde functie van IE7 is de vernieuwde print-functie. Bij vorige versies was het lang niet zo makkelijk een webpagina op een juiste manier uit te printen. Vaak kreeg u velletjes waar geen informatie op stond, en vaak een misvormde site. Bij IE7 is dat niet meer zo. Lichte tekstkleuren worden met een donker randje duidelijk gemaakt, en de pagina-indeling zal er precies uitzien zoals hij op het internet staat.


RSS Feeds
Ook is de Internet Explorer goed met de tijd mee gegaan. Zo kan de nieuwe IE7 overweg met RSS Feeds. Deze taal wordt momenteel steeds vaker toegepast waarmee u website's kunt bijhouden zonder deze te bezoeken. Het laatste nieuws van een website wordt in het kort toegevoegd in het rss feed, waardoor u kunt zien wat er nieuw is. Als u dan vervoglens meer informatie wilt lezen, kunt u de site openen.

Zodra u een website bezoekt die deze feeds aanbied zal IE7 het rss knopje oranje laten zien, en kunt u erop klikken. Vervolgens krijgt u een soort van webpagina te zien met het laatste nieuws dat in de RSS Feed beschreven staat. Vervolgens kunt u met 1 klik op de knop dezelfde feed toevoegen in de browser zijbalk, waarbij u vervolgens kunt zien wanneer de feed is vernieuwd.


Conclusie
Internet Explorer 7 is een flinke vooruitgang, en blijft nog steeds mijn favoriet. Helaas werden handige functies zoals een download manager er niet aan toegevoegd, maar de nieuwe tab-surfen maakt alles goed. Een grote aanrader om te installeren. Ondanks dat het even wennen zal zijn. Mocht u vragen hebben over de internet explorer, mail dan naar info@peterssitje.nl


Heeft u opmerkingen over de bovenstaande informatie, of heeft u zelf interessante informatie voor op deze pagina en/of site? Laat het ons weten door een berichtje te sturen naar info@peterssitje.nl. Uw informatie zal kort daarna zichtbaar worden op deze site.