IE7 Pro

De tegenhanger van Internet Explorer 7, Firefox, kent veel plugins die het browsen een stuk gemakkelijker en fijner maken. Tot voor kort was het noodzakelijk om tientallen plugins te zoeken, en te installeren voor de Internet Explorer, om wat handige functies van Mozilla Firefox in IE te hebben. Met de plugin genaamd IE7Pro, zijn vrijwel alle fijne functies nu ook mogelijk onder Internet Explorer 7, met slechts 1 plugin, en eigen gemaakte scripts.

IE7 Pro is een plugin dat je met een kleine installatie kan toevoegen aan Internet Explorer 7 en 8 beta. Het biedt o.a. mogelijkheden om je downloads net zoals bij Firefox in een download manager te beheren en zo niet langer met tientallen download vensters hoeft te rommelen. Met Internet Explorer krijgt u wanneer u zoekt normaal een onhandig, zoekvenster midden in beeld. Met deze plugin, wordt zodra u wilt gaan zoeken, onderin het scherm een balkje toegevoegd met daarin de zoekfuncties, zoals bij Firefox. Daarnaast hoeft u ook geen wachtwoorden/formulieren meer te onthouden want dit programma kan dit allemaal voor u bewaren.

Dankzij verbeteringen en uitbreidingen van IE7 Pro wordt het browsen van websites zelfs sneller. Doormiddel van een prefetch functie worden de links die u op uw scherm ziet alvast ingelezen voordat u op de links klikt. Dit betekend dat zodra u van plan bent op een van de zichtbare links te klikken, de webpagina al geladen is, en u dus meteen de pagina in beeld krijgt te zien. Natuurlijk is deze functie helemaal naar eigen hand in te stellen. Zo kunt u instellen hoeveel links hij mag voor-downloaden, en welke links hij dit niet mag doen.

Mocht u nog geen Internet Explorer 8 op uw computer geïnstalleerd hebben, dan zult u waarschijnlijk de crash herstel functie ook erg aanspreken. Internet Explorer wil zo af en toe wel eens crashen als een website flash-onderdelen op een pagina heeft staan. Wanneer uw browser dan crash, kunt u opnieuw naar uw pagina zoeken met alle gevolgen van dien. Dankzij de crash herstel functie, weet de browser waar u gebleven was, en kunt u gerust verder gaan met de webpagina(s) waar u gebleven was.

Daarnaast heeft het vele kleine leuke functies, zoals spellingcontrole, proxy schakelaar, en tab geschiedenis (waarmee u gesloten tabs kunt herstellen), youtube downloader en advertentie blocker.

Om het product helemaal naar eigen smaak te maken biedt het ook de mogelijkheid om scripts toe te voegen.

Als u een trouwe internet explorer gebruiker bent, en niet houdt van al die plugins die mogelijk problemen geven aan uw computer, dan is IE7Pro een aanrader. Naast dat deze plugin door site's zoals ZDnet en Microsoft Channel 9 zijn aanbevolen, willen wij u deze ook graag aanbevelen.

De plugin is te downloaden via: www.ie7pro.com

 


Heeft u opmerkingen over de bovenstaande informatie, of heeft u zelf interessante informatie voor op deze pagina en/of site? Laat het ons weten door een berichtje te sturen naar info@peterssitje.nl. Uw informatie zal kort daarna zichtbaar worden op deze site.